POGLEDAJTE KAKO RUSI KISELE KUPUS: Puno je ukusniji od našeg zbog jednog povrća (RECEPT)
Recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu.
Recept za kiseli kupus po starom ruskom receptu.
Sastojci:
- Kupus - 1 kilogram
- Mrkva - 1
- Rotkvica - 1 komad
- So - 1-1,5 kašika
- Šećer - 1 kašika
- Senf - Po ukusu
- Sjemenke kumina - po ukusu
Posluživanje: 4-6
Kako kuhati "staru rusku kiseli kupus"
Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Mrkvu narenadajte na krupnoj rerni. Kombinirajte mrkvu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene sjemenke kumina i senf.
Masirajte rukama. Ogulite rotkvicu i naribajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promiješajte. Stavite na ugnjetavanje tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.