MUČI LI VAS KISELINA U ŽELUCU? Na ovaj način ju trajno uklonite!

Porodica i zdravlje
MUČI LI VAS KISELINA U ŽELUCU? Na ovaj način ju trajno uklonite!
.

Ezofagitis, gastritis, upala tankog crijeva, čir na želucu ili tankom crijevu mogu, u različitim trenucima i pod karakterističnim okolnostima (koji liječniku pomažu postavljanje ispravne dijagnoze) prouzročiti neugodan osjećaj žarenja na ulazu u jednjak u želudac.

 

Također moderni život i loše prehrambene navike krivac su za sve više onih koji pate od žgaravice koja najčešće muči starije ljude i trudnice.

 

Nekoliko dobrih navika

 

Valja podsjetiti na neke dobre navike koje mogu pridonijeti olakšanju probavnih smetnji: prožvačite uvijek dobro svaki zalogaj, jedite uvijek sjedeći, pojednostavite strukturu obroka poštujući ispravne kombinacije namirnica.

 

Sokovi po želji

U slučaju pojačane kiseline, potrebno je organizam opskrbiti šećerom, vodom i mineralnim solima. Najjednostavniji način je da se u obilnim količinama daju sokovi od jabuke, naranče ili drugog voća zaslađeni medom. Ili, ako vam je po volji, juha i pirei od povrća i ulja.

 

Rezultati dobiveni uzimanjem sode bikarbone apsolutno su prolazni i nikada ne rješavaju problem definitivno.

 

Korisne namirnice protiv kiseline u želucu:

Mrkva, kupus, komorač, jabuka, metvica, kopriva, krumpir, timijan, bademi

 

U ublažavanju žgaravice NAJBOLJE pomažu bademi. Šaka badema ili njih 20-ak neutralizirat će želučanu kiselinu već pola sata nakon uzimanja.

 

Što je najbolje,bademi nisu samo privremeno rješenje. Naime, bademi ako se često konzumiraju otklanjaju kiselinu tako da se ona više ne vraća.

Ne propustite