VELIKA OLUJA RUŠI SVE PRED SOBOM: Vjetar rušio stabla, popucali vodovi, tramvaj zapeo za plakat, izbio požar... (FOTO)

Region
VELIKA OLUJA RUŠI SVE PRED SOBOM:  Vjetar rušio stabla, popucali vodovi, tramvaj zapeo za plakat, izbio požar... (FOTO)
.

Nova jaka oluja protutnjala je danas Istrom, napravivši štete na brodicama, a prizori koje su snimili građani bili su zastrašujući.

Nakon Istre, oluja se premjestila u unutrašnjost zemlje. U Karlovcu je pala obilna kiša, a nebo u Zagrebu odjednom su prekrili crni oblaci. Počeo je puhati i jak vjetar, ali za sada temperatura nije osjetnije pala. Čuli su se gromovi, munje su parale nebo, a odjednom se spustio i jak pljusak.

olij3

Tramvaj je zapeo za reklamni plakat koji visi iznad pruge na Trgu bana Jelačića, nakon čega je nastao zastoj sve do dolaska vatrogasaca koji saniraju nastalu štetu.

Vjetar je oštetio i tramvajski vod pa se u Ilici stvorila kolona od desetak tramvaja.

Srušena su i stabla na dvije prometne trake na Aveniji Većeslava Holjevca u smjeru Velike Gorice, ali i ispred dječjeg vrtića na Krugama.

olu1oluj12oluj4

 

Kako navode u DUZS, pozive na 112 počeli su zaprimati oko 19,20 sati i to s područja Zaprešića, Dugog Sela, Pisarovine i okolice gdje je bilo nekoliko srušenih stabala, a zabilježen je i manji požar uslijed udara groma.

U Zagrebu, osim olujnog vjetra i kiše, nisu zabilježene veće štete, osim nekoliko srušenih stabala, navode u DUZS koji koordinira rad žurnih službi, vatrogasaca, policije i drugih.

(Hina)

Ne propustite