Oglasilo se tužilaštvo o obdukcionom nalazu Dalibora D. koji je preminuo u policijskoj stanici

Region
Oglasilo se tužilaštvo o obdukcionom nalazu Dalibora D. koji je preminuo u policijskoj stanici

Više javno tužilaštvo u Zaječaru nakon tri dana razmatranja obdukcionog nalaza pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, oglasilo se saopštenjem o smrt brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iz Bora.

Sapštenje prenosimo u cijelosti:

„Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pok. Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja“, saopštilo je tužilaštvo.

Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni tijelo Danke Ilić. Dejan Dragijević se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem, kolima autorio djevojčicu, a potom su je i usmrtili.

Nedeljnik „Radar“ nedavno je otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne povrede koje je imao na tijelu.

Ipak, policija je u saopštenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, te da mu je kobnog 6. aprila pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mjesta mogla samo da konstatuje smrt čovjeka.

Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni tijelo djeteta.

Inače, nesretna djevojčica ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Uslijedila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dijete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin.

Tijelo djeteta do danas nije pronađeno.

(Nova.rs)

Ne propustite