OPREZ: Ukoro nam stiže novo opasno nevrijeme?

Vijesti
OPREZ: Ukoro nam stiže novo opasno nevrijeme?
Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme, prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme, prognozira meteorologinja Tea Blažević. 
U nedjelju je veći dio zemlje poharalo jako nevrijeme, koje se najjače obrušilo na sjeverni Jadran, gdje se i jedan muškarac utopio. Postavlja se pitanje možemo li i u idućim danima očekivati slične opasnosti. 
- Nestabilnosti su trenutno pozicionirane istočnije od naših krajeva i danas bi oborina na području Hrvatske trebala biti rijetka pojava, a oblaci će se nas poštedjeti ovakvih zastrašujućih formacija kakve smo jučer imali priliku vidjeti. Riječ je o olujnim oblačnim tvorbama koja nastaju zbog jakih ulaznih ili konvektivnih gibanja uslijed razlike u temperaturama atmosferskih slojeva - kazala je meteorologinja Tea Blažević za N1 televiziju. 
Dodaje da je atmosfera još daleko od stabilne, te su i u ponedjeljak mogući pljuskovi i grmljavina.

- Doduše, njihov intenzitet će biti mnogo manje izražen nego što je to bio slučaj jučer, barem što se Hrvatske tiče, gdje je u toku razvedravanje, dok nad istokom Bosne još može biti razvoja jačih nestabilnosti. U Hrvatskoj još tijekom prijepodneva može malo pljusnuti i zagrmjeti. Naoblaka će i u noćnim satima biti uglavnom mala, osobito na zapadu regije, dok će prema istoku biti tmurnije, štoviše, mogući su pljuskovi, i grmljavina - kazala je meteorologinja Tea Blažević.

Osim lokalnih nestabilnosti, prolazak hladne fronte preko naših krajeva, uzrokovao je i promjenu u strujanju. Na moru trenutno pušu bura i sjeverozapadnjak, umjerenim intenzitetom. Vjetar sjevernog smjera, uglavnom sjeverozapadnjak, pridonosi dojmu svježine i u ostatku regije.
- U nastavku sedmice bit će još i toplije, posebno danju, vruće i vrlo vruće. Iako će dojam biti više nego ljetni, atmosfera će biti nestabilna, pljuskovi i grmljavina povremeno će nas uznemiravati. Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme - napominje meteorologinja za N1 televiziju.

I DHMZ u svojoj trodnevnoj prognozi navodi kako bi u srijedu navečer mogo pogoditi novo nevrijeme, no osim na sjevernom Jadranu, zaprijetit će i unutrašnjosti Hrvatske.

prognoza

Ne propustite