Olujno nevrijeme u Zagrebu i Zagorju: Kiša, tuča, grmljavina

Region
Olujno nevrijeme u Zagrebu i Zagorju: Kiša, tuča, grmljavina
Jako nevrijeme u srijedu pogodilo je dijelove Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke te dijelove grada Zagreba.

Jako nevrijeme u srijedu pogodilo je dijelove Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke te dijelove grada Zagreba. Temperatura se spustila za nekoliko stupnjeva.

U Radoboju je tuča uništila povrtne kulture, protutnjalo je, rekao nam je jedan od čitatelja koji nam je poslao fotografije i snimke jakog nevremena koje je u srijedu poslijepodne pogodilo Zagorje. 

oluja-1

Jako nevrijeme praćeno kišom, tučom i grmljavinom protutnjalo je Zagrebom i Zagrebačkom županijom. Temperatura se, primjerice u Zagrebu,  u 17 sati s 33 spustila na 26,8 stupnjeva Celzijevih. 

Zbog tuče se na pojedinim dionicama prometovalo otežano, ali zasad nema informacija o eventualnim štetama. Meteorolozi su najavljivali ovakav razvoj atmosferskih prilika. Vruće i sunčano, uz mogućnost povremenih pljuskova, bit će i sljedećih dana. U četvrtak će prevladavati sunčano i vruće, osobito u unutrašnjosti gdje će biti i nestabilno,prenosi 24sata.hr.Poslijepodne i navečer na kopnu su ponegdje mogući pljuskovi s grmljavinom, osobito u gorskim područjima.

 Vjetar uglavnom slab, na Jadranu tek povremeno i umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 34 °C. Slično će biti i u petak, gdje na  kopnu može biti lokalnih pljuskova. Vjetar većinom slab, u petak umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će poslijepodne puhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Još malo toplije, osobito u unutrašnjosti, dok će na Jadranu jutra biti vrlo topla.

Ne propustite