JEZIVI PRIZOR IZ MAKEDONIJE: Kosač u crnom stoji pored ceste i vreba vozače

Region
JEZIVI PRIZOR IZ MAKEDONIJE: Kosač u crnom stoji pored ceste i vreba vozače
Simbol smrti je postavljen pet kilometara ispred Radoviša da bi se uplašili, ali i upozorili vozači da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa i da voze prema uslovima na putu

Na putu Štip – Strumica kod Radoviša, na istoku Makedonije, građanski aktivisti su postavili nesvakidašni “saobraćajni znak”, kojim učesnike u saobraćaju upozoravaju da oprezno voze, jer ih smrt neprestano vreba.

Pored puta je postavljena figura zloglasnog kosača, simbola smrti, a ispred njega tabla sa upozorenjem: “Smrt vreba na ovom putu, vozite oprezno”.

Simbol smrti je postavljen pet kilometara ispred Radoviša da bi se uplašili, ali i upozorili vozači da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa i da voze prema uslovima na putu.

Upozoravajuća tabla je postavljena zbog brojnih saobraćajnih nesreća na ovom putnom pravcu u tom dijelu istočne Makedonijem prenosi Telegraf.

U prva dva mjeseca ove godine na putu Štip – Strumica desilo se šest teških saobraćajnih nesreća, a tu je u oktobru prošle godine teško povrijeđen i svjetski poznati muzičar koji svira na flašama, Zoran Madžirov. On se još uvijek nalazi u komi.

Ne propustite