Djevojčicu (15) seksualno iskorištavale komšije na ime dugova njenog oca

Region
Djevojčicu (15)  seksualno iskorištavale komšije na ime dugova njenog oca
Užas je počeo još kada je djevojčica imala 13 godina

Petnaestogodišnju M. M. iz Smederevske Palanke tek čeka sudsko suočavanje sa roditeljima koji su je posljednje tri godine podvodili, ali i sa petoricom komšija koji su sa njom imali seksualno iskorišćavali na ime dugova njenog oca. I roditelji, I. M. (46) i T. M. (38), kao i komšije koje su njihovom ćerkom imali seksualne odnose su uhapšeni i prema odluci suda u Smederevu, određen im je pritvor do 30 dana.
Užas je počeo još kada je djevojčica imala 13 godina
Devojčica je, kako saznaje "Blic", poslije otkrivanja slučaja i hapšenja osumnjičenih, smještena u hraniteljsku porodicu.

- Tužilaštvo još nije zatražilo njeno saslušanje jer je maloletna, a u pitanju je veoma osjetljivo krivično djelo. Ona je smeštena kod hranitelja i u ponedeljak kreće u školu. Njeno psiho-fizičko stanje je pod nadzorom Centra za socijalni rad, ali je ona sada dobro i nije pod medicinskim tretmanom. Ono što je preživjela u posljednje tri godine je, međutim strašno, nešto što ne bi smjelo nikome da se dogodi, a kamoli djetetu od 13 godina i to je sigurno ostavilo duboke posljedice koje će vjerovatno trajati cijeli život - kaže za "Blic" izvor upućen u istragu.

Slučaj je otkriven tokom posjete radnika palanačkog Centra za socijalni rad jednoj porodici i razgovora sa drugom djevojkom. Djevojčica M. M. se zatekla u toj kući i onda se povjerila socijalnim radnicima. Oni su odmah alarmirali policiju. Krenula je istraga kako bi se utvrdilo da li je i koliko tačno ono što je djevojčica ispričala. Ispostavilo se, nažalost, da je njena priča čak i mnogo teža i gora od onoga što je u prvi mah ona bila spremna da podijeli sa neznancima.

Otac je dugovao u kafani, pozajmljivao pare od komšija, za cigare, hranu, piće... iznose od 10.000 do 30.000 dinara. Dugove roditelja je nesrećno dijete tako otplaćivalo
- Djevojčica je u svojoj 13 godini, prvi put primorana na seksualne odnose. Otac je dugovao u kafani, pozajmljivao pare od komšija, za cigare, hranu, piće... Iznose od 10.000 do 30.000 dinara. Dugove roditelja je nesrećno dete na taj način otplaćivalo - kaže naš sagovornik.

Najčešće se sve odigravalo u kući roditelja, koji bi za tu priliku izašli, a poslije su se premjestili u jednu napuštenu kuću u Palanci. Koliko često je djevojčica bila primoravana na seksualne odnose ostaje da utvrdi već sada obimna istraga.

Odmah po saznanju da je djevojčica bila seksualno eksploatisana, Više tužilaštvo u Smederevu, koje vodi slučaj, obratilo se Jedinici za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

- Zbog svih trauma koje je dijete preživjelo dobilo je status osjetljivog svjedoka - kažu u Tužilaštvu.

Osim roditelja, uhapšeni su i P. S. (32), V. S. (46), . Đ. (43) i D. J. (54), svi iz Smederevske Palanke.

Sva četvorica se sumnjiče da su imali seksualne odnose sa maloljetnom M. M. i da su na taj način njenom ocu naplaćivali dugove koje je napravio. Vodi se postupak i protiv M. P. koji je sada mlađi punoljetnik, ali je kao stariji maloljetnik seksualno iskoristio dijete, po istom osnovu - duga.

Zbog toga što su dvojica očevih "povjerilaca" gotovo izvesno bili svjesni da ulaze u odnose sa djevojčicom od 13 godina, oni će, pored ostalog, biti najvjerovatnije optuženi i za krivično djelo obljube nad djetetom.

U pitanju su komšije koje su sigurno morale da znaju koliko dijete ima godina, ako ne tačno, a ono barem da je maloljetna.

Kao da to nije bilo dovoljno, plaćanje dugova na taj način po Palanci, otac je nesrećnu djevojčicu vodio i u Beograd, na čuveni Plavi most. Tu je dijete preživljavalo nove traume, prinuđeno da prodaje svoje tijelo.

U toku je identifikacija ostalih koji su iskoristili nesrećnu djevojčicu da bi i oni bili privedeni pravdi
- Ona se protivila tome, ali je dobijala batine od oca. To šta je ona doživjela tamo je strašno. Terao ju je da se prostituiše. A cjenovnik je bio - hiljadu dinara za klasičan seks, 500 dinara za oralni seks - kaže naš izvor.

Otac je poslije djevojčicine prijave uhapšen na beogradskom Vračaru. U Tužilaštvu kažu da je u toku identifikacija ostalih koji su iskoristili nesrećnu djevojčicu kako bi i oni bili privedeni pravdi.

Prijeti im do 15 godina zatvora

Za krivično djelo trgovine ljudima, kada je žrtva trgovine dijete, kazna zaprijećena zakonom je od pet do 15 godina zatvora. Po starom zakonu koji će se ovdje vjerovatno primjenjivati zaprećena kazna je od jedne do osam godina zatvora.
(blic.rs)

Ne propustite