Moguće je spasiti vezu nakon nevjere!

Ljubav
Moguće je spasiti vezu nakon nevjere!
Veliki broj parova u vezama pati od jednog velikog problema – nevjere. Iako je nevjera težak problem koji utječe na vezu zbog izdaje, parovi se često nalaze upravo u toj situaciji. I ovu tako veliku krizu u vezi moguće je nadvladati, ali oboje morate biti spremni na to. Izdano povjerenje i narušeni ljubavni oblaci mogu se popraviti ovim savjetima.

Veliki broj parova u vezama pati od jednog velikog problema – nevjere. Iako je nevjera težak problem koji utječe na vezu zbog izdaje, parovi se često nalaze upravo u toj situaciji.

I ovu tako veliku krizu u vezi moguće je nadvladati, ali oboje morate biti spremni na to. Izdano povjerenje i narušeni ljubavni oblaci mogu se popraviti ovim savjetima.

Kod pojave ovog problema najvažnije je uzeti dovoljno vremena za razmišljanje, bez ishitrenih dijela. Dajte vremena i sebi i partneru i vašoj vezi. Samo kada prođe dovoljno vremena, možete se ponovno povezati s partnerom … razgovarati, slušati, pokazati razumjevanje, pokazati osjećaje. Biti iskreni i otvoreni.

Bez obzira tko je kriv za prevaru, obje strane se moraju pobrinuti za sebe i svoje emocije. Upravo to za sobom nosi ‘dovoljno vremena’. Nemojte bježati od pogrešaka koje su narušile vezu, jer ćete samo kada se suočite s partnerom moći rasčistiti probleme nastale zbog nevjere.

Pokušajte saznati zašto je do nevjere došlo? Uzroci mogu biti različiti: nedostatak emocionalne ili seksualne povezanosti, niska razina samopouzdanja, ovisnost o seksu, nerješeni prijašnji problemi. Osoba koja je kriva za prevaru, mora biti spremna na niz razgovora koji će pomoći u rješavanju najvećeg krivca za nastanak navjere.

Ukoliko želite spasiti vezu, ali ne uspjevate sami, potražite pomoć savjetnik/terapeuta koji će vam pomoći da pokušate pronaći svoje razloge za ostanak zajedno.

U nizu svih razgovora koji vas čekaju, nemojte zaboraviti na ispriku. No, nemojte zaboraviti kako se isprika ne sastoji samo od riječi ‘oprosti’, jer ona zahtjeva puno više od toga – opipljive geste i djela.

Ne propustite