Ispovijest majke koja je rodila u 50-toj: "Savjetovali su mi da pobacim, ali nisam..."

Dobre priče
Ispovijest majke koja je rodila u 50-toj: "Savjetovali su mi da pobacim, ali nisam..."
Mnogi osuđuju žene koje u četrdesetim i pedesetim godinama života rađaju djecu, a evo šta kažu starije mame o tom iskustvu.

Mnogi osuđuju žene koje u četrdesetim i pedesetim godinama života rađaju djecu, a evo šta kažu starije mame o tom iskustvu.

Antea Nikolas imala je 50 godina kada je saznala da je trudna. Ona je najstarija žena u Australiji koja je zatrudnela prirodnim putem, a evo šta kaže o strahovima zbog kasne trudnoće, piše "Mondo".

Kada je na svoj 50. rođendan saznala da je trudna, Antea je bila prestrašena i kaže da je neprestano plakala. Ona nije očekivala ovakve vijesti jer su joj doktori prethodno rekli da, zbog njenih godina i malog broja spermatozoida njenog partnera, šanse da zatrudni su jedan prema sedam miliona.

Ipak, ta šansa od jedan prema sedam miliona je ovog puta pobjedila, a Antea je to saznala kada se za svoj 50. rođendan spremala za krstarenje sa suprugom Pitom (59).

Ona sada ima 55 godina, ali kaže da se tada najviše plašila da će umrijeti usljed komplikacija u trudnoći i da će njeno dijete ostati samo.

"Moj najveći strah je bio da li će dijete biti zdravo i da li ću poživjeti dovoljno da se moje dijete osjeća sigurnim i bezbjednim", rekla je Antea.

Ljekari su joj tada savjetovali da prekine trudnoću, ali je suprug ubijedio da to ipak ne uradi.

"Savjetovali su mi da prekinem trudnoću. Morala sam ozbiljno da razmotrim taj predlog, ali je Pit bio uporan i na kraju sam popustila".
Iako se tada plašila što će u tim godinama roditi dijete, Antea kaže da je srećna što u svom životu ima predivnog, zdravog dječaka.

I glumica Meri Kostas ostala je u drugom stanju u 49. godini, vantjelesnom oplodnjom. Kaže da nije zamišljala da u tim godinama rodi dijete, ali je poslije toliko godina pokušavanja odlučila da pokuša vantjelesnom oplodnjom.

Ona kaže da nije lako biti stariji roditelj, ali da to ima i dobrih strana - na primjer, ima više vremena da bude sa svojim sinom.

"Biti stariji roditelj ima dosta pozitivnih strana. Ne bih to izabrala da sam mogla da biram, ali je na kraju sve tako ispalo", rekla je glumica.

Ne propustite