Predivna priča iz BiH: Sarajlija pronašao 4.000 KM i i vratio novac vlasniku

Dobre priče
Predivna priča iz BiH: Sarajlija pronašao 4.000 KM i i vratio novac vlasniku

Bosna i Hercegovina je puna predivnih priča dobročinstva, a jedna takva podijeljena je na Facebook stranici Teretnjaci.

Ahmet Čaušević iz Sarajeva pronašao je 2.000 eura (oko 4.000 KM) koje je vratio vlasniku.

Sve se odigralo na terminalu u Gradišci, a vozač iz Bijeljine bio je presretan kad mu je vraćen novac.

"Brat i ja smo došli na terminal po oca, da ne vikenduje u kamionu. Dok smo pretovarali stvari sa zadnjeg sjedišta u gepek i u pakovanju nekako nam je ispala košuljica sa 2000 eura i papirima iz auta.

Tačnije pare su ispale, ostalo je 200 eura samo jedna novčanica. Čim smo krenuli i izašli na autoput shvatili smo da nema para. Cijelo auto smo prevrnuli i naravno nije ih bilo. Mislili smo to je to, ajde da se vratimo do terminala, ali nema šanse da su tamo. Kad smo se vratili do terminala na našem mjestu stajao je VW tiguan, col tablica, muž i žena u njemu.

[facebook][/facebook]

Pitali smo ih jesu li možda našli nešto, na šta je čovjek rekao da nisu čekajući našu reakciju. Mi smo već odustali, međutim čovjek nam je izvadio pare, nasmijao se i vratio. Rekao je da se zove Ahmet Ahmo Čaušević iz Sarajeva, ali živi 25 godina u Americi i tamo vozi kamion. I dalje ne vjerujemo da je čovjek bio toliko pošten i vratio ih. Hvala mu i ovim putem, razmijenili smo telefone, zemljače ako čitas ako ikad naiđeš kroz Bijeljinu javi se da te častimo i ugostimo. Hvala ti", napisao je vozač kamiona.

Ne propustite