Nakon teške bolesti preminula zvijezda filma ""Moje pjesme, moji snovi"

Sjećate li se
Nakon teške bolesti preminula zvijezda filma ""Moje pjesme, moji snovi"
Američka glumica i pjevačica Charmian Carr umrla je juče u 73. godini života. Zvijezda filma "Moje pjesme, moji snovi" umrla je u svom domu u Los Angelesu od komplikacija izazvanih rijetkim oblikom demencije.

Američka glumica i pjevačica Charmian Carr umrla je juče u 73. godini života. Zvijezda filma "Moje pjesme, moji snovi" umrla je u svom domu u Los Angelesu od komplikacija izazvanih rijetkim oblikom demencije.

Carr je slavu stekla šezdesetih godina prošlog vijeka, nakon izvođenja pjesme "Sixteen Going on Seventeen", a najveću popularnost donijela je joj uloga Lisl, najstarije ćerke u filmu "Moje pjesme, moji snovi", u to vrijeme jednog od najvećih svjetskih hitova.

glumica

Napisala je dvije knjige "Zauvijek Lisl", u kojoj je iznijela detalje oko snimanja filma "Moje pjesme, moji snovi" i "Pisma za Lisl".

Glumom se nije bavila dugo, a nakon što je odlučila da napusti industriju, uspješno je vodila studio za dizajn enterijera u Los Angelesu.

Rođena je 1942. godine. Potekla je iz umjetničke porodice, njena majka je takođe bila glumica, a otac muzičar i vođa orkestra, piše blic.rs.

Ne propustite