Signal o kojem se danima priča nije dokaz da postoje svemirci: Evo pet razloga zašto!

Čudne priče
Signal o kojem se danima priča nije dokaz da postoje svemirci: Evo pet razloga zašto!
Ove sedmice grupa astronoma skrenula je pažnju svojim neobičnim otkrićem da je ruski radioteleskop Ratan-600 zabilježio snažan signal iz sistema obližnje zvijezde HD164595 u sazviježđu Herkula.

Ove sedmice grupa astronoma skrenula je pažnju svojim neobičnim otkrićem da je ruski radioteleskop Ratan-600 zabilježio snažan signal iz sistema obližnje zvijezde HD164595 u sazviježđu Herkula.

Ta je zvijezda od nas udaljena 94 svjetlosne godine, a veličinom je gotovo identična našem Suncu. Oko nje kruži najmanje jedan planet HD164595b veličine Neptuna čija godina traje oko 40 naših dana.

Vijest o otkriću objavio je Claudio Maccone sa Sveučilišta Turin u Italiji, koji je učestvovao na sastanku naučnika koji su snimili dotični signal još u maju prošle godine. Maccone smatra da su Rusi pronašli nešto što je vrijedno pažnje te su postavilo pitanje je li riječ o običnom šumu ili o vanzemaljcima.

Iako bi to otkriće moglo biti jako važno, oni koji se bave proučavanjem takvih signala smatraju da ovaj baš nikako nema veze s izvanzemaljcima, kako su prenijeli svi svjetski mediji.

A ovo je objašnjenje zašto.

(telegram.hr) 

 

Ne propustite