Ljeto kad su ubili fudbal: Englezi dokazali primat, Stara dama i Barca parirali

Transferi
Ljeto kad su ubili fudbal: Englezi dokazali primat, Stara dama i Barca parirali
Sinoć u ponoć okončan je prijelazni rok u najjačim evropskim ligama. Dan je obilježilo nekoliko transfera, poput povratka Davida Luiz u Chelsea, zatim dolaska Mousse Sissoka u Tottenham, Islama Slimanija u Leicester, ali i Marija Balotellija u Nicu.

Paul Pogba bio je jedna od najvećih priča ove godine. I na kraju, ni kriv ni dužan, postao najskuplji fudbaler u historiji. Samo vrijeme će pokazati da li će zaista opravdati silni uloženi novac. Najveća greška Sir Alexa Fergusona je itekako skupo plaćena da bi bila ispravljena, a nisam baš siguran da će vratiti uloženo. Sada već bivši veznjak Juventusa preselio je u Manchester za 105 miliona odštete. Pogba je potpisao ugovor na pet godine uz sedmičnu platu od 320.000 eura. 

Do sada je rekordni transfer u historiji fudbala bio prelazak Gareth Bale 2013. iz Tottenhama u Real Madrid za 100 miliona eura. Cristiano Ronaldo je 2009. iz Manchester Uniteda otišao u Real za 94 miliona, a ovog ljeta je i Gonzalo Higuain iz Napolija prešao u Juventus za nevjerovatnih 90 miliona eura.

"Oduševljen sam što se vraćam u United. Ovo je uvijek bio klub koji je imao posebno mjesto u mojem srcu, a sada se posebno radujem što ću raditi s Joseom Mourinho. U Juventusu mi je bilo sjajno, ali osjetio sam da je vrijeme za povratak na Old Trafford", kazao je Pogba koji je od 2009. do 2012. bio član Unitedove akademije.

United je doveo i Borussijinog Henrikha Mkhitaryjana za 35,70 miliona funti, zatim Erica Baillyja iz Villareala (32,30 miliona funti), a stigao je i Zlatan Ibrahimović koji će imati itekako visoka primanja. Uz dolazak Josea Mourinha, treba imati da umu da su Crveni đavoli ponovo jedni od glavnih favorita u Premiershipu.

Ne propustite