Senzacionalno lijepa na Evroviziji u Zagrebu: Poslije dvije i po decenije izgleda ovako

Sjećate li se
Senzacionalno lijepa na Evroviziji u Zagrebu: Poslije dvije i po decenije izgleda ovako
Ta 35. Pjesma Evrovizije 1990 u Zagrebu donijela je mnoge hitove. Pobijedili su Italija i Toto Kotunjo sa pjesmom "Insieme: 1992", a Joelle Ursull je bila druga.


Ta 35. Pjesma Evrovizije 1990 u Zagrebu donijela je mnoge hitove. Pobijedili su Italija i Toto Kotunjo sa pjesmom "Insieme: 1992", a Joelle Ursull  je bila druga. O ovoj Francuskinji pričalo se dugo nakon ovog takmičenja, a njena numera "White and black blues" postala je veoma popularna. Pjevačica od muzike nije odustala i danas plijeni posebnom harizmom, i ljepotom.


 
Joelle Ursull će ove godine proslaviti 56. rođendan. Od Evrovizije do danas u njenom životu desilo se mnogo toga, najvažniji je svakako podatak da je pjevačica dobila  dvije ćerke. Zbog roditeljstva je pravila kratku muzičku pauzu, ali se zatim vratila svojoj profesiji.

zoel

Joelle Ursull u radio emisiji

Prije učešća na Evroviziji bila je dio trija "Zouk Machine", a onda je 1988. izdala prvi solo album "Miyel". Uslijedila su još dva albuma i izdavanje kompilacije.
 
Kako to Joelle zvuči poslije nastupa u Zagrebu možete da čujete i u njenim singlovima, poput pjesama "Syiel Tambou" (1993) i "Babydoo" (2003).
zoel-6

Joelle 2009. godine

Nije bježala ni od dueta, od kojih izdvajamo "My Lady" sa Digijem Starom (2008).

joelle-ursulljoelle-ursull

Ne propustite