Krompir koji se topi u ustima, a gotov je za pola sata

Glavna Jela
Krompir koji se topi u ustima, a gotov je za pola sata
Ukoliko tražite ideju za laganiji ručak ili prilog nekom mesu, onda je ovaj recept idealan za vas.

Ukoliko tražite ideju za laganiji ručak ili prilog nekom mesu, onda je ovaj recept idealan za vas. 

Potrebno je: 

- pola kilograma krompira
- 50 gr parmezana
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- so, biber, začini po želji
- 3 češnja bijelog luka 

Priprema: 

Potrebno je da najprije ogulite krompir i kratko ga prokuhate, a zatim narežete na ploške. 

Dodajte mu ostale sastojke i sve zajedno izlijte u posudu za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni. Kada se krompir "zažari", izvadite ga iz pećnice, te izlijte suvišnu tekućinu. Vratite krompir u pećnicu još pet minuta i vaš ručak je spreman. 

Prijatno!

 

Ne propustite