PILETINA IZ RERNE SA TIKVICAMA I GLJIVAMA! Recept koji će vas oduševiti!
Ovaj sočan i kremast obrok sastoji se od tikvica, piletine i gljiva. Sve što treba da uradite je da propržite povrće i redajte red mesa, pa povrća i na kraju sir koji kad se istopi daje dodatni šmek
Sastojci:
800 g pilećeg filea
200 g gljiva
250 g tikvica
200 g tvrdog sira
50 g krem sira
svež peršun
150 g mocarele
Priprema:
Piletinu isjecite na veće komade, pa poredajte u nauljenu tepsiju. Pokrijte dno, a zatim posolite i pobiberite.Gljive i tikvice iseckajte, pa propržite. Sipajte povrće u posudu, posolite i pobiberite, dodajte rendani tvrdi sir, sjeckani peršun i krem sir. Sipajte preko mesa i tako redajte meso, kremasto povrće. Posljednji sloj treba da bude povrće. Preko stavite rendanu mocare i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta.