RECEPTI ZA NAJNEVJEROVATNIJU MARINADU ZA ROŠTILJ: Meso će biti SOČNO I MEKANO, a ukus neodoljiv

Objavljeno:06.06.2021 - 10:09
A A A Times Arial

Meso i povrće s roštilja uvijek ima specifičan ukus i posebnu aromu. A kada uz neodoljivu aromu dima dodate i marinadu, dobijete ukus koji će sve oduševiti. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga veče prije roštiljanja marinirate. 

Rusi su poznati po svojim marinadama, a kako ih lijepo vrijeme ne služi često, oni svaki sekund sunčanih dana provode sa prijateljima i porodicom, roštiljajući u prirodi.

Ovo su neki od najukusnijih ruskih recepata za marinadu. Svi sastojci su navedeni za kilogram bilo koje vrste mesa.

Marinada sa majonezom
Sastojci:
1kg mesa
300ml majoneza
2 glavice crnog luka
so
začini po želji
Priprema:
Meso isjecite na šnicle i stavite ga u posudu. Dodajte so i začine prema ukusu, dobro promiješajte i ostavite 15 minuta. Zatim dodajte 300 ml majoneza. Luk isjecite na kolutove i poređajte odozgo. Meso stavite u frižider preko noći ili ostavite da stoji najmanje 4 sata.

meat-49166881920-830x0

Marinada sa pivom
Sastojci:
1l piva
1kg mesa
2 glavice crnog luka
začini po želji
Priprema:

Pače pronađeno uplašeno i samo u odvodu kanalizacije: Spasioci učinili sve da ga izvuku
Osušite meso ubrusom i isecite ga na kockice za ražnjić. U posudu sitno isjeckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta. Ponovo promiješajte, pa dodajte pivo. Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite prije pečenja.

Marinada sa limunom
Sastojci:
2 limuna
2 glavice crnog luka
so i biber
začini po želji
1 kg mesa 
Priprema:
Isjecite meso na šnicle i stavite ga u posudu, zatim dodajte sitno isjeckani crni luk. So i biber dodajte po ukus a možete korisiti i biber u zrnu. Limun isjecite na četvrtinu, iscjedite sok preko mesa, pa limunovu koru stavite u posudu sa mesom i sve dobro izmiješajte.

Ostavite 4 sata u frižideru.

Ovo su neobične ali jako zanimljive marinade od kojih će vaše meso biti ukusno i sočno.

 

(Telegraf)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!