Jednostavno, jeftino i ukusno: Rezanci sa gljivama

Glavna Jela
Jednostavno, jeftino i ukusno: Rezanci sa gljivama
Gljive očistiti i narezati na tanke ploške. Luk očistiti, narezati na kockice i dinstati na puteru dok ne požuti. Dodati isječene gljive i nastaviti pirjanje dok voda ne ispari. Pirjane gljive posoliti, pobiberiti i preliti pavlakom. Sve to sasvim kratko prokuhati.

Sastojci:

  • 750 gr gljiva (po želji:šampinjoni,bukovače, lisičarke)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 kašike putera
  • 0,5 kg širokih rezanaca
  • 2 dcl kisele pavlake za kuhanje, so, biber.

 

Pripremanje:

Gljive očistiti i narezati na tanke ploške. Luk očistiti, narezati na kockice i dinstati na puteru dok ne požuti. Dodati isječene gljive i nastaviti pirjanje dok voda ne ispari. Pirjane gljive posoliti, pobiberiti i preliti pavlakom. Sve to sasvim kratko prokuhati.

Rezance skuhati u slanoj vodi, ocijediti i začiniti puterom.

Servirati u dubokom tanjuru rezance. Preko njih preliti umak od gljiva i posuti sijeckanim peršunom.

 

Ne propustite