Brzo i jednostavno jelo: Neodoljivi mesni uštipci
Mrkvu i bijeli luk oguliti i narendati na sitno rende, dodati meso, jaja, toplu vodu, maslac i začine.
Sastojci:
- 0,5 kg miješanog mljevenog mesa
- 2 kašike tople vode
- 2 kašike istopljenog maslaca
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike brašna
- 1 mrkva
- 1 režanj bijelog luka
- So, biber, vegeta.
Priprema:
Mrkvu i bijeli luk oguliti i narendati na sitno rende, dodati meso, jaja, toplu vodu, maslac i začine. Sve dobro izmiješati pa dodati brašno i ponovo dobro izmiješati da se dobije kompaktna masa. Pokriti folijom i ostaviti u frižider pola sata. U tavu staviti ulje i ugrijeti ga. Supenom kašikom vaditi mesne uštipke i pržiti ih da porumene. Stavljati na papirnu salavetu da se ocijede od viška masnoće.
Servirati na tanjir i preliti smijesom od pavlake, jogurta, bijelog luka i soli. Posuti sijeckanim peršunom.