Neobično, ali veoma ukusno: Đuveč od zelja
Na ulju izdinstati luk, pa zatim dodati dobro oprano i na rezance isječeno zelje i dinstati na tihoj vatri 15 minuta
Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 0,5 kg zelja(špinat, blitva, raštika)
- 3 šoljice riže
- Mala kašičica vegete, so, biber,malo aleve paprike, malo peršuna.
Priprema:
Na ulju izdinstati luk, pa zatim dodati dobro oprano i na rezance isječeno zelje i dinstati na tihoj vatri 15 minuta. Kad je zelje omekšalo dodati tri šoljice riže, malo vegete, biber, so, malo aleve paprike i malo sjeckanog peršuna. Sve to izmiješati i dodati 10 šoljica vode pa staviti u rernu da se peče oko pola sata na 180 stepeni.5 minuta prije kraja pečenja dodati umućeno troje jaja sa dvije kašike kajmaka i ponovo vratiti u rernu da se zapeče.