Ukusna piletina na kineski način

Glavna Jela
Ukusna piletina na kineski način
Pileće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, praziluk očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 struk praziluka
  • 1 kašičica rendanog korena đumbira
  • 2 čena bijelog luka
  • 50 ml soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 1 veća crvena paprika roga
  • 300 g smeđih šampinjona
  • 200 g integralnog pirinča
  • so, biber, ulje

Priprema: 

1. Pileće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, praziluk očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku očistiti od sjemena i peteljke i isjeći na štapiće, smeđe šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i bijeli luk, a potom dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Preliti mješavinom soja sosa i meda, dodati šampinjone i nadalje dinstati u sopstvenom soku dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Ubaciti crvenu papriku, dodati začine po uksu i sve zajedno dinstati dok piletina ne omekša.
6. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

(Posaljirecept.rs)

Ne propustite