Nešto malo drugačije: Zelene lazanje

Ovaj jednostavan recept za lazanje sa špinatom, šunkom i ricottom je ukusan preokret porodičnog klasika koji možete napraviti usred sedmice bez puno muke.
Trebat će vam:
- 200 g baby špinata
- 250 g ricotte
- 4 kašike mascarponea
- 8 manjih listova tjestenine za lazanje
- 3 kašike svježeg pesta od bosiljka
- 200 g kuhane šunke
- 2 kašike naribanog parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stepeni. Špinat lagano blanširajte. Izrežite ga na komadiće i dobro iscijedite vodu iz njega. Pomiješajte ricottu, mascarpone i špinat i dobro začinite sa soli i biberom. Listove za lazanje skuhajte u slanoj vodi oko 3 minute. Jednu kašiku smjese od sira i špinata stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte sloj tjestenine, pa smjese od sira, malo pesta i nasjeckanu šunku. Završite sa slojem ricotte, stavite parmezan i pecite oko 20 minuta.
(jutarnji.hr/dobrahrana)