Prijedlog za ručak: Pohovani riblji štapići
Filete soma isjecite na štapiće širine 1,5 cm i dobro ih ocijedite od tečnosti.
Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 3 dl piva
- 100 g brašna + brašno za oblaganje ribljih štapića
- 60 g kukuruznog brašna
- 2 kašike prezle
- 1/2 praška za pecivo
- so, ulje
Priprema:
1. Filete soma isjecite na štapiće širine 1,5 cm i dobro ih ocijedite od tečnosti.
2. Posebno umutite pivo, 100 g pšeničnog i kukuruzno brašno, prezlu, prašak za pecivo i malo soli da biste dobili smjesu nešto gušću nego za palačinke.
3. Filete soma uvaljajte u preostalo brašno a potom ih umočite u smjesu od piva.
4. Pržite ih na zagrijanom ulju s obe strane dok blago ne porumene. Rešetkastom kašikom vadite ih na papirnu salvetu da bi se ocijedili od suvišne masnoće.
(Posaljirecept.rs)