Prijedlog za ručak: Zapečene kobasice s krompirom
Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 4 roštilj kobasice
- 100 g mesnate slanine
- 5 većih krompira
- 4 dl pavlake
- 2 jajeta
- mješavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a potom ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Zatim ga oguliti i iseći na kolutove.
2. Crni luk, praziluk i slaninu isjeckati na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Kobasice izbosti čačkalicama na više mjesta pa ih napola propržiti na vrelom ulju.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju poslagati kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju. Preko krompira rasporediti prženi luk sa slaninom i kobasice.
6. Posebno umutiti pavlaku sa jajima, začiniti po ukusu i preliti preko kobasica. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
(pošaljirecept.rs/Foto: Dobra Hrana)