Ćuftice od mljevenog mesa i kiselog kupusa
Sastojci:
- 450 g mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- pola vezice lista peršuna
- 450 g kiselog kupusa
- 220 g krem sira
- 2 šolje (od 2 dl) prezle
- 1 jaje
- ulje
Priprema:
1. Kiseli kupus dobro procijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. U tiganju zagrijati ulje, pa ispržiti sitno isjeckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati meso i sitno isjeckan peršun, te pržiti oko 10 minuta.
3. Zatim meso dobro ocijediti i dodati mu kupus i krem sir.
4. Sve dobro promiješati, poklopiti posudu i ostaviti u frižideru dva sata.
5. U jednoj posudi umutiti jaja, a u drugu staviti prezlu.
6. Izvaditi smjesu iz frižidera, te oblikovati ćufte. Umakati ih u jaja pa u prezlu, a zatim ih poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
7. Peći oko 15 minuta na 180°C. Poslužiti toplo uz prilog po želji.
(pošaljirecept.rs)