Fettuccine Alfredo pasta na brz i lagan način!

Glavna Jela
Fettuccine Alfredo pasta na brz i lagan način!
Fettuccine Alfredo pasta na brz i lagan način!

Sastojci:

- 2 čenšnja bijelog luka
- 100 g rendanog parmezana
- 80 g putera
- 400 g Fettuccini paste
- 3 male kisele pavlake
- peršun
- pola kašičice bijelog bibera
- so

Priprema:

1. Očistite bijeli luk i sitno ga isjecite.
2. Sipajte vodu u šerpu odgovarajuće veličine, poklopite je i ostavite da proključa. U ključalu vodu dodajte so i tjesteninu. Kuhajte na umjerenoj temperaturi, nepoklopljeno, 10-12 minuta. Kad je tjestenina kuhana, ocijedite vodu, poklopite i ostavite sa strane.
3. Za sos u malo dubljem tiganju, na umjerenoj temperaturi, rastopite puter i na njemu kratko propržite bijeli luk, ne duže od jednog minuta.
4. Dodajte 1 ½ pavlaku i kuhajte 3-4 minuta mješajući sve vrijeme. Smaknite sa ringle, dodajte biber i promiješajte. Priprema sosa će biti znatno olakšana ako ste pavlaku unaprijed malo razmutili.
5. Ovaj sos prespite u šerpu sa kuhanom tjesteninom, dodajte ostatak pavlake, oko 80 g parmezana i soli po ukusu. Stavite na toplu ringlu i zagrijevajte mješajući 1-2 minuta.
6. Pastu ukrasite svježim ili sušenim peršunom i uz nju, u posebnoj činijici, priložite ostatak rendanog parmezana.

(pošaljirecept.rs/ Foto: Guliver/Thinkstock) 

Ne propustite