Prijedlog za ručak: Pile punjeno rižom
U loncu zakuhajte pileći temeljac, smokve i luk. Odprilike 5 minuta. Umiješajte marelice, rižu i timjan i kuhajte dvadesetak minuta ili dok sva tekućina ne nestane. Na kraju dodajte kašiku limunovog soka i pustite da se hladi.
Potrebno vam je:
- 1 pile
- Češnjak
- 1 luk
- 1,5 šoljica riže
- Pola šoljice suhih smokava i marelica
- Timjan
- Limunov sok
- Crni papar
- Pileći temeljac
U loncu zakuhajte pileći temeljac, smokve i luk. Odprilike 5 minuta. Umiješajte marelice, rižu i timjan i kuhajte dvadesetak minuta ili dok sva tekućina ne nestane. Na kraju dodajte kašiku limunovog soka i pustite da se hladi.
Ostatak limuna utrljajte na pile. Smjesom naputite pile i stavite u pećnicu. Ako vam je ostalo nadjeva, stavite da u odvojenu posudu i pecite u pećnici zajedno sa piletom.
Kako i uz šta poslužiti pogledajte u videu.
(Punkufer.hr)