Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni
Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 300 g spanaća
- 200 g kačkavalja
- 150 g susama
- 2 dl ulja
- 200 g majoneza
- mješavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i masnoće, a potom svaki file isjeći na 4 parčeta. Meso istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu da bi se dobile šnicle za punjenje.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati. Kačkavalj isjeći na kockice.
3. Na svaku šniclu staviti malo spanaća i nekoliko kockica kačkavalja, a zatim krajeve mesa preklopiti ka unutra i oblikovati u medaljon.
4. Punjene medaljone uvaljati u susam i blago pritisnuti da bi se susam zalijepio. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana.
5. Pržene medaljone preliti majonezom.
(pošaljirecept.rs/Foto: Dobra Hrana)