Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni

Glavna Jela
Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni
Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni

Sastojci:

- 2 svinjska filea

- 300 g spanaća

- 200 g kačkavalja

- 150 g susama

- 2 dl ulja

- 200 g majoneza

- mješavina začina

- so, biber

 

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od žilica i masnoće, a potom svaki file isjeći na 4 parčeta. Meso istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu da bi se dobile šnicle za punjenje.

2. Spanać obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati. Kačkavalj isjeći na kockice.

3. Na svaku šniclu staviti malo spanaća i nekoliko kockica kačkavalja, a zatim krajeve mesa preklopiti ka unutra i oblikovati u medaljon.

4. Punjene medaljone uvaljati u susam i blago pritisnuti da bi se susam zalijepio. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana.

5. Pržene medaljone preliti majonezom.

(pošaljirecept.rs/Foto: Dobra Hrana) 

Ne propustite