Kad žene eksperimentiraju

Kolumne
Kad žene eksperimentiraju
Poljubile se njih dvije u usta usred bijela dana i prestižne kafane. Mlade, lijepe i odvažne, rekli bi savremene i emancipovane, baš ih briga. Posmatram reakcije gostiju i shvatim da živimo na brdovitom Balkanu gdje je sve tobože tabu tema, sve je ispod ćilima i s oprezom, a nikad nije bilo više bahanalija nego upravo u ovom “modernom” stoljeću. Kažu kriva je era novih tehnologija i medijske invazione dostupnosti, svakom i bilo gdje.

Kad žene eksperimentiraju


Poljubile se njih dvije u usta usred bijela dana i prestižne kafane. Mlade, lijepe i odvažne, rekli bi savremene i emancipovane, baš ih briga. Posmatram reakcije gostiju i shvatim da živimo na brdovitom Balkanu gdje je sve tobože tabu tema, sve je ispod ćilima i s oprezom, a nikad nije bilo više bahanalija nego upravo u ovom “modernom” stoljeću. 
Kažu kriva je era novih tehnologija i medijske invazione dostupnosti, svakom i bilo gdje.


Možda ta ima mjesta, ali smo i prije ove ere čitali o ženskim izletima u svijet zabrane i avantura, naslušali smo se svakojakih zabranjenih priča i nagledali puno profitabilnih filmova s ovakvom tematikom.


Zar vibrator nije davno izmišljen? Po meni je to jedno vrlo veliko tehničko dostignuće, doduše sad već i unaprijeđeno da ide do tih granica da vam muškarac i ne treba. Sve u svrhu vlastitog zadovoljenja i na koncu intimnog zdravlja jer bolje se, kažu, družiti sam sa sobom nego s onima čiji zdravstveni karton nije baš dostupan na uvid. 
Iskrene i povjerljive priče mnogih lijepih žena otkrivaju da su gotovo sve imale tu vrstu iskustva i da ih to nije odvelo u neku emocionalnu zaluđenost i životnu usmjerenost ka istom spolu.


Ljepota poroka i usud zabrana mnogima je otkrio i nove spoznaje, pa su im ti poljupci , upakovani u najljepšu mašnicu, više ostali u sjećanju nego mnogobrojni poljupci s muškarcima.


Zašto žene eksperimentišu s drugim ženama, a ne svrstavaju sebe u gej populaciju, pa čak ni i bi, neke navedu da su jednostavno znatiželjne, a znamo da je znatiželja ubila mačku, dok druge navode loše seksualno iskustvo s partnerima (pa ima i toga), neke ipak žele samo promjenu, eto tek onako da probaju, bez ikakvog povoda. Bitno je obrnuti energiju i biti čist pred sobom.


Mnogi partneri tih žena ne vide ništa loše ako njihova partnerica poljubi drugu ženu, čak im godi i pomisao na njihov udio u toj kombinaciji i ne smatraju se prevarenim ukoliko njihova partnerica eksperimentiše s drugom ženom, pa čak ni onda kad su oni isključeni iz te priče. Smatraju da na taj način resetuju vezu... sto ljudi, sto čudi.
Po mnogim anketama i usmjerenim istraživanjima oko 80% žena upustilo se u takvu pustolovinu. Raspon godina je različit, uglavnom su to tinejdžerice koje nemaju nikakvog seksualnog iskustva, i ono što iznenađuje, da su žene u 40-im godinama najsklonije tom eksperimentu.


Balkane moj, popusti uzde jer prave žene odavno znaju šta žele, i ako ljube žene, činit će to radi sebe i baš ih briga šta ko misli, a one druge će pod dobrom starom parolom “j...a bih se, a da ni sama ne znam”. Kako god, ipak se to dešava većini.

 

Ne propustite