Recept za nikad ukusniju piletinu s narandžom!

Glavna Jela
Recept za nikad ukusniju piletinu s narandžom!
U zdjeli pomiješajte soja umak, 1,5 žlicu vode, šećer, bijeli ocat i narančinu koricu. Kad završite, stavite sa strane.

Sastojci:

- 1 kg pilećih prsa, nasjeckanih na sitne komadiće
- 1 jaje
- 1,5 žkašičica soli
- 1 kašičica bijelog papra
- 2 kašike ulja (kasnije za pečenje)
- ½ šoljice kukuruznog škroba
- ¼ šoljice brašna
- 1 kašika korijena đumbira
- 1 kašičica češnjaka, mljevenog
- ½ kašičice čili paprike
- ¼ šoljice vode
- 1,5 kašičica sezamovog uja
- 1,5 kašičica soja sosa
- 1,5 kašika vode
- 5 kašika šećera
- 5 kašika bijelog octa
- 1 narandža

Priprema:

Umak od naranče

1. U zdjeli pomiješajte soja umak, 1,5 žlicu vode, šećer, bijeli ocat i narančinu koricu. Kad završite, stavite sa strane.

Piletina

U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, sol, papar i kašiku ulja. U zasebnu zdjelu dodajte ½ šoljice kukuruznog škroba i brašna i dobro izmiješajte. U trećoj, manjoj zdjeli, rastopite kašiku kukuruznog škroba u ¼ šoljice vode i stavite sa strane. Počnite zagrijavati ulje u woku. Komade piletine umočite u smjesu od jaja, zatim u smjesu od kukuruznog škroba i pržite 3-4 minute dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. 

Sljedeći korak je micanje ulja i čišćenje woka. Zagrijte 15 sekundi na jakoj vatri, a potom dodajte kašiku ulja, korijen đumbira i češnjaka i pržite 10 sekundi. Dodajte chili paprike i luk, miješajte i pržite kratko. Dodajte umak od naranče, potom piletinu i sve dobro miješajte. Umiješajte vodu i mješavinu kukuruznog škroba i dodajte još sezamovo ulje. 

(Punkufer.hr)

Ne propustite