PRIJATNO!

Prijedlog za ručak: Teleće šnicle u umaku od gljiva

Objavljeno:03.05.2016 - 18:51
A A A Times Arial

Sastojci:

- 700 g telećih šnicli
- 3 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 veća zelena paprika
- 250 g mariniranih šampinjona
- 1 l juneće juhe
- 1 kašika gustina
- mješavina začina
- ulje, sol

Priprema:

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Luk i zelenu papriku narezati na kockice, a češnjak usitniti.
3. Marinirane šampinjone prerezati napola.
4. Na malo ulja popeći šnicle s obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko popeći luk i češnjak. Potom dodati papriku i peći je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno pirjati, uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina i malo vode, pa kratko prokuhati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz krompir-pire.

(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 58)