Najjednostavniji recept za špagete za totalne amatere u kuhinji
Sastojci:
- 400 grama suhih špageta
- 1 kašika svježe mljevenog crnog papra
- 5 kašika maslaca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 200 grama naribanog parmezana
- 120 grama naribanog sira Pecorino
- sol po želji
Priprema:
1. Na uobičajeni način skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite je od viška tekućine, te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
2. U velikoj tavi tostirajte svježe mljeveni papar oko 30 sekundi dok ne postane aromatičan. Dodajte maslac i maslinovo ulje i pustite da se sastojci sljube oko jednu minutu ili dvije.
3. Dodajte u tavu skuhanu tjesteninu i veći dio vode od kuhanja. Pomiješajte tjesteninu u tavi bez korištenja kuhinjskih pomagala. Potom dodajte naribani parmezan i pecorino, te ostatak tekućine od kuhanja tjestenine.
4. Tjesteninu prebacite na tanjir i poslužite vruće.
(Punkufer.dnevnik.hr)