Najjednostavniji recept za špagete za totalne amatere u kuhinji

Topla predjela
Najjednostavniji recept za špagete za totalne amatere u kuhinji
Na uobičajeni način skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite je od viška tekućine, te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Sastojci:

- 400 grama suhih špageta 
- 1 kašika svježe mljevenog crnog papra 
- 5 kašika maslaca 
- 4 kašike maslinovog ulja 
- 200 grama naribanog parmezana 
- 120 grama naribanog sira Pecorino 
- sol po želji 

Priprema: 

1. Na uobičajeni način skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite je od viška tekućine, te sačuvajte 300 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala. 

2. U velikoj tavi tostirajte svježe mljeveni papar oko 30 sekundi dok ne postane aromatičan. Dodajte maslac i maslinovo ulje i pustite da se sastojci sljube oko jednu minutu ili dvije. 

3. Dodajte u tavu skuhanu tjesteninu i veći dio vode od kuhanja. Pomiješajte tjesteninu u tavi bez korištenja kuhinjskih pomagala. Potom dodajte naribani parmezan i pecorino, te ostatak tekućine od kuhanja tjestenine. 

4. Tjesteninu prebacite na tanjir i poslužite vruće. 

 

(Punkufer.dnevnik.hr)

Ne propustite