TRAGIČNA SMRT MLADOG GLUMCA GODINAMA JE BILA POD VELOM TAJNE: Majka poslije 17 godina otkrila detalje obdukcije

Topla predjela
TRAGIČNA SMRT MLADOG GLUMCA GODINAMA JE BILA POD VELOM TAJNE: Majka poslije 17 godina otkrila detalje obdukcije
-

Tragična smrt mladog Dušana Pekića koji je u filmu "Rane" glumio Pinkija godinama je bila pod velom tajne.

Dušan Pekić je bio mladić kome je uloga u kultnom filmu "Rane", Srđana Dragojevića, donijela veliku popularnost. Nakon ovog uspjeha svi su mu predviđali uspješnu karijeru.

On i Milan Marić su sa svega 15 godina odigrali role Pinkija i Švabe i tako ispisali nove stranice istorije domaćeg filma i postali prave zvijezde krajem devedesetih godina.

Po završetku priče sa svojim filmskim debijem, želeo je da upiše Fakultet dramskih umetnosti i da radi na sebi, u cilju da postane profesionalni glumac. Do toga, nažalost, nikada nije došlo.

"Pinki" je nakon vrtoglavog starta karijere morao da odradi dug prema državi i 2000. godine je otišao na odsluženje vojnog roka u Kraljevo. U noći između 26. i 27. marta tada 19-ogodišnji Dušan Pekić preminuo je u vojnoj kasarni. Glasine postoje da je prevelika doza određene dro*e bila fatalna za Dušana, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je čak bio ugušen u snu.

Njegova majka Milunka je 2017. godine javno govorila o smrti svog sina.

"Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vrijeme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisjetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko djevojaka. Njegova djevojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo", rekla je ona tada za domaće medije.

Prisjetila se i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

295129-pinki-ff

"Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Pretjerao je sa pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susjednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio", rekla je Milunka, pa dodala:

"Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usljed gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. 'U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi djelići polusvarene hrane'. Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz", rekla je Dušanova mama.

 

Ne propustite