Piletina iz tavice: Brzopotezni recept za ručak koji će biti gotov za 15 minuta

Glavna Jela
Piletina iz tavice: Brzopotezni recept za ručak koji će biti gotov za 15 minuta
Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavici na umjerenoj temperaturi.

Sastojci za 3-4 osobe: 

- 3-4 komada pilećih prsa bez kožice 
- 1-2 češnja češnjaka 
 -50 ml pilećeg temeljca 
- 100 grama vrhnja za kuhanje 
- 2 kašike senfa dijon 
- 2 kašike maslinovog ulja 
- 1 čajna kašičica svježeg timijana 
- ½ čajna kašičica mljevene kadulje 
- 1 žlica meda
- sol i papar po želji 

Priprema: 

1. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavici na umjerenoj temperaturi. 

2. Utrljajte sol i papar sa svake strane svježe piletine, pa stavite meso na tavu kad se dobro ugrije. 

3. Pecite piletinu sa svake strane oko pet do šest minuta. Bit će gotova kad najdeblji dio mesa dosegne temperaturu od 73 stepena Celzija što možete provjeriti kuhinjskim termometrom. 

Prebacite piletinu na tanjir i prekrijte je aluminijskom folijom da zadrži toplinu. 

4. Dodajte sitno nasjeckani češnjak na preostalo ulje i pirjajte ga oko 10 sekundi. Potom ulijte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje, senf, timijan i kadulju. 

Kuhajte uz stalno miješanje oko dvije minute da se okusi ne sljube. 

5. Na kraju dodajte med, te posolite i popaprite prema želji. Poslužite piletinu s ovim finim umakom iz tavice i povrćem kuhanim na pari.

(Punkufer.dnevnik.hr)

Ne propustite