Ukusno predjelo: Šareni tanjir s graškom

Topla predjela
Ukusno predjelo: Šareni tanjir s graškom
Šareni tanjir s graškom

Sastojci: 

- 1 čaša kukuruza
- 200 g mahuna
- 1 češanj bijelog luka
- 1 mrkva
- 1 velika svježa paprika
- 200 g pureće šunke
- 1 čaša graška
- 1/2 glavice luka

Koraci pripreme: 

1. Mahune i mrkvu narezati na komadiće pa skuhati u vodi. Ocijedite pa dodajte kukuruz i začine. Na masnoći popržiti usitnjeni luk, bijelu luk i pureću šunku narezanu na rezance, dodati narezanu svježu papriku i dalje pržiti dok ona malo ne omekaša, a zatim dodati ostalo kuhano povrće. Sve zajedno pirjati istovremeno podlijevajući vodom.
2 Na kraju zaliti jednom kašikom balzamičnog sirćeta, po potrebi dodati još začina i poslužiti kao lagani ručak ili večeru.

(dobrahrana.jutarnji.hr) 

Ne propustite