Piletina iz tave! Recept za ručak koji će biti gotov za 15 minuta

Glavna Jela
Piletina iz tave! Recept za ručak koji će biti gotov za 15 minuta
Jede vam se nešto fino, ali nemate vremena za dugotrajnu pripremu? Donosimo vam recept za brzopoteznu piletinu s tave koja će biti gotova za čas.

Jede vam se nešto fino, ali nemate vremena za dugotrajnu pripremu? Donosimo vam recept za brzopoteznu piletinu s tave koja će biti gotova za čas. 

Sastojci za 3-4 osobe: 

- 3-4 komada pilećih prsa bez kožice 
- 1-2 češnja luka
- 50 ml pilećeg temeljca 
- 100 grama vrhnja za kuhanje 
- 2 kašike senfa dijon 
- 2 žlice maslinovog ulja 
- 1 čajna kašika svježeg timijana 
- ½ čajna kašika mljevene kadulje 
- 1 kašika meda
- so i biber po želji 

Priprema: 

1. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavici na umjerenoj temperaturi. 

2. Utrljajte sol i biber sa svake strane svježe piletine, pa stavite meso na tavu kad se dobro ugrije. 

3. Pecite piletinu sa svake strane oko pet do šest minuta. Bit će gotova kad najdeblji dio mesa dosegne temperaturu od 73 stupnja Celzija što možete provjeriti kuhinjskim termometrom. 

Prebacite piletinu na tanjur i prekrijte je aluminijskom folijom da zadrži toplinu. 

4. Dodajte sitno nasjeckani luk na preostalo ulje i pirjajte ga oko 10 sekundi. Potom ulijte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje, senf, timijan i kadulju. 

Kuhajte uz stalno miješanje oko dvije minute da se okusi ne sljube. 

5. Na kraju dodajte med, te posolite i pobiberite prema želji. Poslužite piletinu s ovim finim umakom iz tavice i povrćem kuhanim na pari. 

(punkufer.hr) 

Ne propustite