Tjestenina s raštikom, gljivama i limunom

Topla predjela
Tjestenina s raštikom, gljivama i limunom
U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.

Sastojci

- 500 g raštike
 -250 g gljiva
 -1 ocijeđeni limun
 -2 češnja češnjaka
 -1 manja glavica sitno narezanog luka
 -maslinovo ulje
 -sol i papar
 - 400 g tjestenine

 

Pripremanje:

1. U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.
2. U međuvremenu na malo vrućeg ulja prepržite malo luka i češnjaka. Dodajte malo gljiva i pustite da ispare. Kad je raštika omekšala dodajte je u tavicu i miješajte zajedno kojih 5 minuta dok se sastojci ne prožmu.
3. Sad zakuhajte tjesteninu, a kad je gotova ubacite ju u tavicu s ostalim sastojcima. Dodajte maslinova ulja i limuna te promiješajte još nekoliko puta. Poslužite toplo, a po želji dodajte malo crvene papričice.

(Dobra Hrana)

Ne propustite