Tjestenina s raštikom, gljivama i limunom
U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.
Sastojci
- 500 g raštike
-250 g gljiva
-1 ocijeđeni limun
-2 češnja češnjaka
-1 manja glavica sitno narezanog luka
-maslinovo ulje
-sol i papar
- 400 g tjestenine
Pripremanje:
1. U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.
2. U međuvremenu na malo vrućeg ulja prepržite malo luka i češnjaka. Dodajte malo gljiva i pustite da ispare. Kad je raštika omekšala dodajte je u tavicu i miješajte zajedno kojih 5 minuta dok se sastojci ne prožmu.
3. Sad zakuhajte tjesteninu, a kad je gotova ubacite ju u tavicu s ostalim sastojcima. Dodajte maslinova ulja i limuna te promiješajte još nekoliko puta. Poslužite toplo, a po želji dodajte malo crvene papričice.
(Dobra Hrana)