Ćufte od piletine u sosu od kikirikija

Glavna Jela
Ćufte od piletine u sosu od kikirikija
Piletina i kikiriki su savršen par, još ako tom paru dodate i mješavinu začina.

Piletina i kikiriki su savršen par, još ako tom paru dodate i mješavinu začina poznatiju kao kari i malo ljute paprike.

Šta je potrebno za ovaj recept:

500 g mljevenog pilećeg mesa (ili neka druga vrsta mesa koja vam više odgovara),
1 mladi crni luk (ili malo zelenog dijela praziluka),
1 čen bijelog luka,
1 jaje,
2 kašike prezle,
so, biber i ljuta paprika.
pileće cufte u kikiriki sosu 1

Za kikiriki sos:

2 kašike putera od kikirikija (ili sitno samljevenog kikirikija),
1 kašika ulja,
1 kašikica kari začina,
1 šolja pileće supe,
malo svježeg peršunovog lista,
so i biber po ukusu.
pileće cufte u kikiriki sosu 2

Rernu uključite da se greje na 250°C.

Od mljevenog mesa, prezle, jaja i začina umjesite ćufte, tačnije, sve dobro izmiješajte. Da bi vam se smjesa manje lijepila za ruke, prvo ih nakvasite vodom i vadite kuglice mesa i pravite ćuftice. Svaku ćuftu uvaljajte u hljebne mrvice i slažite na tepsiju obloženu papirom.

Tepsiju sa ćuftama stavite u zagrijanu rernu i pecite 10-15 minuta dok ćuftice ne porumene.

Za to vrijeme, dok čekate da se ćufte ispeku, u šerpu na ringli stavite sve sastojke za sos. Promiješajte i na tihoj vatri ostavite da provjri. Pečene ćufte izvadite iz rerne i iz tepsije prebacite u skuhan sos, kratko prokuhajte i poslužite uz  prilog po želji.

kuvarancije.com

Ne propustite