Savršeno toplo predjelo: Recept za krompir kocke

Topla predjela
Savršeno toplo predjelo: Recept za krompir kocke
Krompir kocke

Sastojci: 

- 1 kg krompira 
- 120 g šunke 
- 100 g bijelog sira 
- 50 g kačkavalja 
- 50 g maslaca
- 2 jajeta 
-  biber 
- so 

Priprema: 

Oljuštiti krompir, isjeći ga na kocke i skuhati u slanoj vodi. Kuhani krompir ocijediti, dodati 30 g maslaca, ispasirati, dodati sjeckanu šunku, izmvljeni bijeli sir, izerendani kačkavalj i jaja, posliti, pobiberiti i sve dobro promiješati. Masu izručiti u podmazanu tepsiju, poravnati i preko nabacati komadiće preostalog maslaca (20g). Peći oko 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Sjeći na kocke i služiti. 

(Recept objavljen u časopisu "Njam - njam" super kuhar, broj 48) 

Ne propustite