Savršeno toplo predjelo: Recept za krompir kocke
Krompir kocke
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 120 g šunke
- 100 g bijelog sira
- 50 g kačkavalja
- 50 g maslaca
- 2 jajeta
- biber
- so
Priprema:
Oljuštiti krompir, isjeći ga na kocke i skuhati u slanoj vodi. Kuhani krompir ocijediti, dodati 30 g maslaca, ispasirati, dodati sjeckanu šunku, izmvljeni bijeli sir, izerendani kačkavalj i jaja, posliti, pobiberiti i sve dobro promiješati. Masu izručiti u podmazanu tepsiju, poravnati i preko nabacati komadiće preostalog maslaca (20g). Peći oko 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Sjeći na kocke i služiti.
(Recept objavljen u časopisu "Njam - njam" super kuhar, broj 48)