Gurmanska rapsodija: Pileće šnicle u sataraš sosu

Glavna Jela
Gurmanska rapsodija: Pileće šnicle u sataraš sosu
Crni luk očistiti i isjeći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a bijeli luk što sitnije isjeckati.

Sastojci:

- 600 g pilećeg bijelog mesa
 - 2 manje crvene paprike
 - 2 paradajza
 - 2 glavice crnog luka
 - 2 dl neutralne pavlake
 - 2 čena bijelog luka
 - 6 dl pileće supe
 - mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Pileće bijelo meso isjeći na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i bijeli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti papriku i paradajz.
5. Neutralnu pavlaku sjediniti sa pilećom supom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprike i paradajza.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

 

(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 52)

Ne propustite