Hrskava i sočna: Pileća krilca sa salatom od kukuriza

Glavna Jela
Hrskava i sočna: Pileća krilca sa salatom od kukuriza
Pomiješajte bijeli i mladi luk, đumbir, koru i sok narandže, soja-sos i med. Dodajte so. Krilca premažite tom marinadom, pa ih ostavite da pokrivena odstoje oko 2 sata. Zatim ih izvadite iz marinade i obrišite. Sačuvajte preostalu marinadu.

Sastojci:

Pileća krilca:

- 2 čena isitnjenog bijelog luka
- 2 glavice mladog luka, isječenog na kolutove
- 1/2 kašičice izrendanog đumbira
- izrendana kora i sok jedne narandže
- 60 ml soja-sosa
- 1 kašika meda
- so
- 500 g pilećih krilaca

Salata:

- 1 manja konzerva kukuruza, osjeđenog
- 500 g paradajza isječenog na kriške
- 2 kašike majoneze
- 75 g jogurta
- biber, šećer, so
- 1 manja glavica crnog luka isječenog na kolutove
- 2 kašike isjeckanih oraha

Pripremanje:

1. Pomiješajte bijeli i mladi luk, đumbir, koru i sok narandže, soja-sos i med. Dodajte so. Krilca premažite tom marinadom, pa ih ostavite da pokrivena odstoje oko 2 sata. Zatim ih izvadite iz marinade i obrišite. Sačuvajte preostalu marinadu.
2. Pileća krilca pecite na roštilju oko 8 minta i pri tome ih stalno okrećite. S vremena na vrijeme poprskajte marinadom.
3. Za salatu pomiješajte kukuruz sa paradajzom. Pomiješajte majonezu, jogurt, so, biber i šećer, pa time prelijte salatu. Odozgo  rasporedite kolutove crnog luka i orahe. Salatu servirajte sa pilećim krilcima.

(Recept objavljen u časopisu Lea kuhinja recepti za vas, broj 4.)

Ne propustite