Ukusno i brzo: Zeljanica bez kora će oduševiti vaše ukućane

Topla predjela
Ukusno i brzo: Zeljanica bez kora će oduševiti vaše ukućane
Blitvu obariti pa isjeći na kockice, a mladi sir ručno usitniti.

Sastojci:

- 250 g margarina
- 5 jaja
- 5 dl mlijeka
- 500 g mladog sira
- 500 g brašna
- 300 g blitve
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
- so

 

Priprema:

1. Blitvu obariti pa isjeći na kockice, a mladi sir ručno usitniti.
2. U dubljoj posudi umutiti margarin i žumanca, dodati mlijeko, izgnječeni sir, brašno, prašak za pecivo i blitvu, pa začiniti po ukusu.
3. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati ih prethodno pripremljenoj masi i polako promješati.
4. Tepsiju nauljuti, posuti brašnom, pa sipati pripremljenu masu i peći dok ne porumeni.


Priprema: 20 minuta
Pečenje: 45 minuta

 

(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 5.)

Ne propustite