Špagete s vrhnjem i sirom: Raskošan i kremasti obrok u kojem će svi uživati

Glavna Jela
Špagete s vrhnjem i sirom: Raskošan i kremasti obrok u kojem će svi uživati
Tjestenina je odlično rješenje kad ne znate što biste skuhali, a nemate mnogo vremena na raspolaganju. Pomiješajte je s nešto luka, sira i vrhnja i dobit ćete raskošan i kremasti obrok u kojemu će svi uživati.

Tjestenina je odlično rješenje kad ne znate što biste skuhali, a nemate mnogo vremena na raspolaganju. Pomiješajte je s nešto luka, sira i vrhnja i dobit ćete raskošan i kremasti obrok u kojemu će svi uživati.

Sastojci: 

- 400 grama špageta 
- 3 češnja luka 
. 175 ml vrhnja za kuhanje 
- 150 grama sira 
- so i biber po želji 
- nešto svježeg peršuna 

Priprema: 

1 Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite vodu od kuhanja, a jednu čašu tekućine ostavite po strani. 

2 Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani luk, dok ne dobije žutu boju. Za to će vam trebati otprilike jedna minuta. 

3 U tavicu dodajte vrhnje za kuhanje i pola čaše tekućine od kuhanja tjestenine i pustite da lagano zakipi. 

4 Stavite skuhanu tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dolijte još tekućine od kuhanja tjestenine u umak ako je isti prerijedak. 

5 Maknite tjesteninu s vatre, začinite solju i biberom, te s nešto nasjeckanog peršuna, a na kraju stavite i naribani sir. 

Špagete poslužite vruće s omiljenom salatom. 

(punkufer.hr) 

Ne propustite