Špagete s vrhnjem i sirom: Raskošan i kremasti obrok u kojem će svi uživati
Tjestenina je odlično rješenje kad ne znate što biste skuhali, a nemate mnogo vremena na raspolaganju. Pomiješajte je s nešto luka, sira i vrhnja i dobit ćete raskošan i kremasti obrok u kojemu će svi uživati.
Sastojci:
- 400 grama špageta
- 3 češnja luka
. 175 ml vrhnja za kuhanje
- 150 grama sira
- so i biber po želji
- nešto svježeg peršuna
Priprema:
1 Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite vodu od kuhanja, a jednu čašu tekućine ostavite po strani.
2 Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani luk, dok ne dobije žutu boju. Za to će vam trebati otprilike jedna minuta.
3 U tavicu dodajte vrhnje za kuhanje i pola čaše tekućine od kuhanja tjestenine i pustite da lagano zakipi.
4 Stavite skuhanu tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dolijte još tekućine od kuhanja tjestenine u umak ako je isti prerijedak.
5 Maknite tjesteninu s vatre, začinite solju i biberom, te s nešto nasjeckanog peršuna, a na kraju stavite i naribani sir.
Špagete poslužite vruće s omiljenom salatom.
(punkufer.hr)