Prijatno ćete se iznenaditi kad probate sočne pljeskavice sa mljevenim mesom, senfom i tikvicama

Glavna Jela
Prijatno ćete se iznenaditi kad probate sočne pljeskavice sa mljevenim mesom, senfom i tikvicama
Skinite koru sa tost-hljeba, isjecite ga na kocke, zatim ga poprskajte sa malo vode.

Sastojci:

- 2 parčeta tost-hljeba
- 200 g tikvica, isjeckanih na kockice
- 2 glavice crnog luka, sitno isjeckanog
- 1 čen bijelog luka, sitno isjeckanog
- 1 kašika putera
- 700 g mješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike senfa
- so, biber
- 150 g ementalera

 

Priprema:

1. Skinite koru sa tost-hljeba, isjecite ga na kocke, zatim ga poprskajte sa malo vode.
2. U vrućem puteru izdinstajte tikvice, crni i bijeli luk, a zatim ih sjedinite sa mljevenim mesom, pa dodajte hljeb, jaje i senf. Smjesu posolite i pobiberite.
3. Od smjese oblikujte 8 pljeskavica, pa u svakoj napravite udubljenje. Sir isjecite na 8 kocki koje ćete utisnuti u pljeskavice. Ponovo ih oblikujte, a zatim pecite na oko 12 minuta na roštilju.

 

(Recept objavljen u časopisu 'Lea kuhinja recepti za vas', broj 4)

Ne propustite