Savijača od pilećeg mesa

Glavna Jela
 Savijača od pilećeg mesa
Bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a bukovače sitno isjeckati.

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog tijesta
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- 250 g kajmaka
- 300 g bukovača
- 1 dl soja sosa
- 4 tvrdo kuhana jajeta
- 1 žumance
- 1 dl ulja
- začini

Priprema:

1. Bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a bukovače sitno isjeckati.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti mljeveno meso  i bukovače, pa dodati soja sos. Dinstati dok meso ne omekša pa začiniti po ukusu.
3. U ohlađenu masu od mesa dodati kajmak, pa izmiješati.
4. Lisnato tijesto oklagijom razvući u pravougaonik, pa premazati pripremljenim filom, a po sredini poredati kuhana jaja.
5. Filovano tijesto urolati, pa premazati žumancetom. Staviti u podmazan pleh, pa peći na zagrijanoj rerni na umjernenoj temperaturi dok ne porumeni.

 

(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 3.)

Ne propustite