'Batman vs. Superman': Kritika je uništila ovaj film i prije nego što se počeo prikazivati

Filmovi
'Batman vs. Superman': Kritika je uništila ovaj film i prije nego što se počeo prikazivati
Pojavile su se prve kritike filma Batman v Superman: Dawn of Justice – i nisu nimalo pozitivne.

Pojavile su se prve kritike filma Batman v Superman: Dawn of Justice – i nisu nimalo pozitivne. 

S Henry Cavillom u ulozi Supermana i Benom Affleckom kao novoj inkarnaciji Batmana, kritika smatra da je ambiciozni film Zacka Snydera „neduhovit“, „nesuvisao“ te, s obzirom na svoje trajanje od dva i pol sata „preopširan“.

Kritičar Robie Collin, u britanskom Daily Telegraphu je napisao: „Nijedan blockbuster u posljednjih nekoliko godina nije bio tako nesuvislo struktuiran“. Collin također piše da film potpuno potcjenjuje svoje sporedne ženske likove, uključujući Wonder Woman, koju glumi Gal Galdot i nomiriana za Oscara Amy Adams u ulozi neustrašive novinarke Lois Lane.

Scott Mendelson iz Forbesa napisao je da velika očekivanja od ujedinjenja Batmana i Supermana na velikom ekranu se na kraju pretvaraju u čisto razočarenje. On je napisao:

„Batman protiv Supermana je poslastica za oči, ali će povrijediti vaš mozak i slomiti srce“.

Generalno, mišljena su daleko pozitivnija kada je riječ o glumi, na čelu sa Affleckom. Andrew Pulver iz Guardiana napisao je da je glumac na najbolji način začepio usta kritičarima koji su negodovali zbog njegovog izbora za ovu ulogu. 

Također, riječi hvale nisu nedostajale ni za ulovu Wonder Woman u filmu. "Gal Gadot je svijetla točka u filmu", napisao je Digital Spy.

S finansijske strane, međutim, Warner Bros neće imati razloga za brigu. Privlačnost filma bit će dovoljna da se nadoknadi 250 miliona dolara koliko je iznosio budžet za snimanje ovog filma. Predviđanja širom svijeta su da će već u prvoj sedmici prikazivanja film zaraditi 350 miliona dolara. Samo u SAD-u je od prodaje karata unaprijed zarađeno između 20 i 25 miliona dolara.

Batman v Superman: Dawn of Justice is out on Friday stiže u Kina u petak.

Ne propustite