NADMAŠIO I WONDER WOMAN: Film “Aquaman” ruši sve rekorde

Filmovi
NADMAŠIO I WONDER WOMAN: Film “Aquaman” ruši sve rekorde
.

''Aquaman”, američki film o istoimenom superheroju koji je kreiran u laboratoriji DC Comicsa, doživio je nevjerovatan uspjeh širom svijeta, a do sada je na globalnoj sceni zaradio 822 miliona dolara.
Film “Aquaman” je već nadmašio uspjeh filma “Wonder Woman” čija je ukupna zarada 821 milion dolara. Inače, “Aquaman” i “Wonder Woman” debitovali su u “Ligi pravde” zajedno s Ezrom Miller koji je utjelovio Flasha.

“Aquaman” je doživio nevjerovatan uspjeh van američkog tržišta gdje je zaradio 560 miliona dolara, od čega samo u Kini 260 miliona dolara.

Priču o ovom DC junaku možete pogledati i u bh. kinima. Priča prati dramu i mogući početak rata između carstva sa dna mora i ljudi s površine.

Film je režirao James Wan, scenarij su napisali David Leslie Johnson-McGoldrick i Will Beall prema priči koju također potpisuju režiser Wan i scenarista Beall uz pomoć Geoffa Johnsa. Uloge tumače Jason Momoa, poznat kao Khal Drogo u seriji “Game of Thrones”, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II i Nicole Kidman

Ne propustite