Nevjerovatan obrat u 6. sezoni 'Game of Thrones': ON JE ŽIV!

TV & Video
Nevjerovatan obrat  u 6. sezoni 'Game of Thrones': ON JE ŽIV!
Šesta sezona „Game of Thrones“ bit će ispunjena onom vrstom velikih trenutaka koji su od ove HBO-ove serije i napravili televizijsku seriju koja se ne propušta, tvrdi glumac Liam Cunningham, koji igra Ser Davosa, desnu ruku naizgled mrtvog kralja Stannis Baratheon

Šesta sezona „Game of Thrones“ bit će ispunjena onom vrstom velikih trenutaka koji su od ove HBO-ove serije i napravili televizijsku seriju koja se ne propušta, tvrdi glumac Liam Cunningham, koji igra Ser Davosa, desnu ruku naizgled mrtvog kralja Stannis Baratheon.

„Slušajte, u idućoj sezoni toga će biti jako mnogo, i to će se mijenjati kao na traci, garantujem vam“, te nastavlja:

„U idućoj epizodi (prva epizoda 6. Sezone) desit će se nešto veliko, no to je sve što ću vam otkriti“.

Ljubitelji bi mogli pretpostaviti da Cunningam vjerovatno aludira na sudbinu Jona Snowa (Kit Harington) koji je ubijen na kraju 5. sezone: da li će on ukrsnuti? Na traileru za šestu sezonu u jednoj sceni vidimo čupavog, u crno obučenog muškarca o kojem ljubitelji serije špekulišu da  je u pitanju Jon Snow.

A scene from the 'Game of Thrones' season 6 trailer.

U traileru također vidimo Ser Davosa kako u prostoriji stoji pored nečega što izgleda kao leš Johna Snowa, te se pojavilo mnoštvo teorija koje kažu da će još jedna osoba od povjerenja posrnulog Stanisa, crvena svećenica Melisandre (Carice van Houten), iskoristiti svoju moć za reanimaciju ubijenog zapovjednika Noćne straže. Melisandre i Ser Davos se vraćaju u Crni zamak, gdje je nekoliko pripadnika Noćne straže izbolo Jona Snowa u čin osvete zbog njegove podrške Divljanima.

 

Liam Cunningham in a scene from the 'Game of Thrones' season 6 trailer.

„Njih je spojio splet okolnosti, iako su neprijatelji“ , tvrdi Cunningham govoreći o sljedećom koraku u odnosima između Ser Davosa i Melisandre.

Ipak, prije nego što prerano doneste zaključke, Cunningham vas napominje da je on za razliku od vas pročitao sve scenarije za šestu sezonu Game of Thronesa. Stoga, kada on priča o fantastičnim momentima koji slijede u predstojećim epizodama, on možda  misli i na neke potpuno nove, udaljene dijelove serije i obrate koje još ne možete ni pojmiti.

Stvari su još komplikovanije za Ser Davosa u sezoni 6., kada se uzme u obzir da se radi o lojalnom savjetniku koji je izgubio svog šefa (Stannis) i drgaog prijatelja (Shireen, Stannisova mlađa kćerka).

A scene from the 'Game of Thrones' season 6 trailer.

„Kome će on sad biti vjeran?“, kaže Cunningham. „Razlog da se on uopšte nalazi u toj seriji gotovo je potpuno uklonjen“.

Sudeći po traileru, u šestoj epizodi izgleda da slijedi veliki obrat. Davos prema svemu sudeći izvlači mač i postaje pravi borac u ime mrtog tijela Jona Snowa. Iako je Ser Davos imao neko iskustvo u mačevanju u svojim ranim godinama, to je do sada bilo nekarakteristično za njegov lik, posebno ako se uzme u obzir da mu nedostaje nekoliko prstiju: „On nije vojnik“, Cunningham zaključuje.

 

Kada je riječ o Jonu Snowu, izgleda da će Ser Davosu zbog njega sada ipak postati vojnik.

Prva epizoda šeste sezone „Game of Thrones“ premijerno će biti prikazana 24. aprila na HBO-u. 

Ne propustite