Ukusna tjestenina u sosu od šampinjona i patlidžana
Za sve ljubitelje ukusne hrane, koja se veoma lako priprema, donosimo jedan novi recept.
Sastojci
1 patlidžan
500 gr šampinjona
1 šaka okrugle boranije (mahuna)
2 paradajza
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
Maslinovo ulje i začini
Tjestenina po želji
Priprema
1. Patlidžan oljuštite, isjeckajte na kockice, posolite ostavite da odstoji.
2. Paradajz zarežite na vrhu i stavite ga na tri minute u ključalu vodu. Zatim ga isperite hladnom vodom, oljuštite i isjeckajte na kockice.
3. Šampinjone očistite i isjecite na četvrt. Luk nasjeckajte na sitno. Boraniju operite i odsijecite krajeve.
4. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte ocijeđeni patlidžan i pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte šampinjone. Zajedno pržite još nekoliko minuta.
5. Ubacite paradajz, bijeli luk istisnite kroz presu u sos, zaljte sa malo vode. Začinite i dinstajte 10 minuta.
6. Tjesteninu skuhajte po upustvu na kutiji, isperite hladnom vodom. Ugrijte u šerpi maslinovo ulje, ubacite tjesteninu i popržite.