Ukusna tjestenina u sosu od šampinjona i patlidžana

Glavna Jela
Ukusna tjestenina u sosu od šampinjona i patlidžana
Za sve ljubitelje ukusne hrane, koja se veoma lako priprema, donosimo jedan novi recept.

Za sve ljubitelje ukusne hrane, koja se veoma lako priprema, donosimo jedan novi recept.

Sastojci
1 patlidžan

500 gr šampinjona

1 šaka okrugle boranije (mahuna)

2 paradajza

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

Maslinovo ulje i začini

Tjestenina po želji

Priprema
1. Patlidžan oljuštite, isjeckajte na kockice, posolite ostavite da odstoji.

2. Paradajz zarežite na vrhu i stavite ga na tri minute u ključalu vodu. Zatim ga isperite hladnom vodom, oljuštite i isjeckajte na kockice. 

3. Šampinjone očistite i isjecite na četvrt. Luk nasjeckajte na sitno. Boraniju operite i odsijecite krajeve.

4. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte ocijeđeni patlidžan i pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte šampinjone. Zajedno pržite još nekoliko minuta.

5. Ubacite paradajz, bijeli luk istisnite kroz presu u sos, zaljte sa malo vode. Začinite i dinstajte 10 minuta.

6. Tjesteninu skuhajte po upustvu na kutiji, isperite hladnom vodom. Ugrijte u šerpi maslinovo ulje, ubacite tjesteninu i popržite.

Ne propustite